Sinopsi

Aquesta història teatrada explica un viatge esperpèntic i desplega una particular panòplia de l’home: un cercle, un ventríloc, una dansa de les ombres de la consciència, un cec, cançons tradicionals transformades, una corda de penjat, el moviment del temps, l’aparició de la paraula… Al capdavall, la vella història de la Caiguda de l’home. Fills del drap – Retaule d’una caiguda, seguint una perspectiva calidoscòpica i a través d’un muntatge dinàmic d’accions ben precises, narra els escalons d’aquella epopeia de l’home que ha perdut la innocència.

La història s’explica mitjançant uns personatges que tenen alguna cosa de prototípic, sense recorregut psicològic ni subjectivitat, i que configuren una peça que es pot llegir com una seqüència de quadres. Algunes de les seves imatges apareixen hieràtiques, altres amb una senzilla monstruositat. Afegint a tot això els temes que s’hi evoquen… podríem dir que ens trobem davant d’una peça de ressonàncies medievals?

Les escenes, a mida que apareixen, solleven preguntesQui sóc ‘jo’? Aquesta panòplia on em trobo… és real? Totes aquestes penúries, valen la pena? Què passa, després de morts? Malgrat no rebre resposta, la peça busca la manera de donar diferents suggestions poètiques a aquestes preguntes.